English version here

Billedkunster – akvarel og mixed media
Underviser – akvarel, klassiske og eksperimenterende teknikker
Ordførende i styrelsen for Nordiska Akvarellsällskapet www.nordicwatercolour.org

Ekspressionistisk minimalisme:

Jeg arbejder mest i krydsfeltet mellem abstrakt og figurativt maleri. Farverne skal virke godt sammen, og der er som regel ganske få farver i hvert billede. Motiverne er skåret ned til mindst muligt. Den minimalistiske tilgang til motivet opvejes af billedets mere ekspressionistiske og eksperimentelle udformning

Udfordringen ligger i at frembringe billeder, der stadig er interessante at se på, selvom der ikke sker så meget i dem andet end to farver og en horisont. Man kan måske bruge et helt liv på at udforske horisontlinien alene.

Ekspressionistisk minimalisme indbefatter blandt andet overraskende farvesammensætninger og interessante lysvirkninger, men også utraditionelle virkemidler og andre medier end den rene akvarelfarve, såsom strukturpasta, salt, tørpigment, gouache. Jeg hælder, sprøjter, stænker, ridser og trykker akvarelfarverne på papiret, men jeg holder også af at male billeder, hvor der udelukkende er brugt helt klassiske akvarelteknikker.

Min flydende måde at arbejde på kræver, at jeg som maler er villig til at afgive noget af kontrollen. Farverne, vandet og papiret må betragtes som aktive medspillere. Der har været sammenligninger med at være dirigent for et orkester eller med at være instruktør for et skuespil. Man prøver at lægge alle parametre til rette for at opnå et givent resultat, men indimellem må man være parat til at gribe de muligheder, der opstår undervejs i processen. Man må være helt fokuseret under forløbet, være engageret, have overblik, være villig til at gå nye veje ved at veksle mellem at give farverne fred til at arbejde og være parat til at gribe ind. Tilstanden kalder jeg ”kontrolleret spontanitet ”.

I 2011 blev jeg indvalgt i styrelsen for Nordiska Akvarellsällskapet, hvor jeg siden har haft forskellige funktioner og arbejdsområder.
Er nu ordførende og skribent i tidskriftet akvarellen.
Nordiska Akvarellsällskapet er en forening for ca 1800 akvarelkunstnere og -interesserede i hele Norden.

Kontakt mig gerne:

E-mail: mg@mariannegross.dk
Klik her for min Facebook profilside
Klik her for min Facebook kunstside med kurser og udstillinger
Klik her for min blog med fotos fra udstillinger
Klik her for at se min Instagram side
Klik her for at komme på min mailingliste med informationer om kurser og udstillinger