English version here

Billedkunster – akvarel og mixed media
Underviser – akvarel, klassiske og eksperimenterende teknikker
Ordførende i styrelsen for Nordiska Akvarellsällskapet www.nordicwatercolour.org

Ekspressionistisk minimalisme eller minimalistisk ekspressionisme?

Det ene behøver ikke udelukke det andet og kunst behøver ikke altid at blive sat i bås.

Jeg arbejder mest i krydsfeltet mellem abstrakt og figurativt maleri. De fleste af mine motiver skal vel opfattes som landskabsbilleder. For det meste er de i hvert fald inspireret af naturen, landskabet, sten, vand og vækster. Men det primære, er at gengive en stemning, en følelse, en atmosfære – ikke altid en bestemt lokalitet.

Jeg søger ikke at gengive naturalistiske farver, men arbejder med farver, der tiltaler mig – og hinanden. Farverne skal virke godt sammen, og der er som regel kun to eller tre farver i hvert billede. Motiverne er skåret ned til mindst muligt. Udfordringen ligger i at frembringe billeder, der stadig er interessante at se på, selvom der ikke sker så meget i dem. Man kan måske bruge et helt liv på at udforske horisontlinien alene.

Den minimalistiske tilgang til motivet opvejes af billedets mere ekspressionistiske og eksperimentelle udformning. Overraskende farvesammensætninger og interessante lysvirkninger, men også utraditionelle virkemidler og andre medier end den rene akvarelfarve, såsom strukturpasta, salt, tørpigment, gouache. Jeg hælder, sprøjter, stænker, ridser og trykker akvarelfarverne på papiret, men dette udelukker ikke, at der også kommer billeder, hvor der udelukkende er brugt helt klassiske akvarelteknikker.

Min flydende måde at arbejde på kræver, at jeg som maler er villig til at afgive noget af kontrollen. Farverne, vandet og papiret må betragtes som aktive medspillere. Der har været sammenligninger med at ride på en hest, med at være dirigent for et orkester eller med at være instruktør for et skuespil. Man prøver at lægge alle parametre til rette for at opnå et givent resultat, men indimellem må man være parat til at gribe de muligheder, der opstår undervejs i processen. Man må være helt fokuseret under forløbet og være parat til at gribe ind, lade stå til eller gå nye veje. Tilstanden kalder jeg ”kontrolleret spontanitet med engagement og overblik ”.

Kontakt mig gerne:

E-mail: mg-service@mail.dk
Klik her for min Facebook side
Klik her for min blog med fotos fra udstillinger
Klik her for at se min Instagram side
Klik her for at komme på min mailingliste med informationer om kurser og udstillinger